بعد از اتفاقات بوجودآمده بعد از قتل یک سیاهپوست به اسم جرج فلوید توسط پولیس آمریکا از چیزهای جانبی که برای من بسیار جالب آمد ساختار پولیس آمریکا بود.
درک ساختار پولیس آمریکا میتواند به جواب این سؤالات باشد که چرا اصلاح پولیس آمریکا سخت و برای رییسجمهور تقریباً غیرممکن است؟ ترامپ چرا چنین عصبانی شده و چرا برای کنترل تظاهرات و خشونت مردم دستبهدامن گاردملی شده و تهدید به ورود ارتش کرده بود؟
خب دلیل اول این است که در آمریکا هیچ ساختار کشوری به اسم پولیس وجود ندارد. حتی در سطح ایالت هم چنین چیزی یافت نمیشود. ادارههای پولیس در آمریکا محلی هستند. یعنی هر ولسوالی/ناحیه پولیس مربوط به خود را دارد. در تصویر (تصویر ۱) تقسیمبندی منطقوی آمریکا که چیزی شبیه تقسیمبندی ولسوالی یا ناحیههای کشور ما است را نشان میدهد.

مردم با رأی خود به ادارهی محلی نحوهی مدیریت پولیس منطقهیشان را تعیین میکنند. پول پولیس هم توسط مالیات مردم پرداخت میشود. پولیس هر منطقه فقط به ادارهی محلی و قانون پاسخگو است و هیچ نظارت از نهادهای بالاتر وجود ندارد. به طور مثال در تصویر (تصویر ۲) نشان میدهد که حتی مناطقی در آمریکا وجود دارند که فروش مشروبات الکلی را به درجاتی ممنوع کرده اند.

این همچنان نشاندهندهی این است که ترامپ و دولت او هیچ حقی بر نصب و عزل و یا حتی دستوردادن به پولیس را ندارند. حتی استفاده از گاردملی و ارتش هم تا درخواست یا تأیید فرماندار ایالت یا ادارهی محلی نباشد، غیرقانونی است. در آمریکا ۱۲۰۰۰ ادارهی پولیس مستقل از هم وجود دارد، از آنجایی که تمام هزینهی پولیس از جمله ساختمان و موتر پولیس و یونیفورم و معاش کارمندان باید توسط مالیات پرداخت شود در بعضی شهرها اداره پولیس را برونسپاری کرده اند، هزینهی مالیات برای پولیس را به ادارهی پولیس مجاور پرداخت کرده اند و شهر خود را تحت حوزهی استفحاظی آن ادارهی پولیس قرار داده اند. به طور مثال شورای شهرک کرایدون در ایالت نیوهمشایر که ۸۰۰ نفر جمعیت دارد ادارهی پولیسش را منحل کرد و تنها پولیس آن اداره را بهخانهش فرستاد. امنیت شهرک به ادارهی پولیس شهر کناری سپرده شد.
یکی از اثرات عجیب مردمیبودن هزینههای پولیس هم این است که در سال ۲۰۱۸ یک شهر در ماساچوست تمام کارمندانش بهدلیل فرسودگی لوازم پولیس (از جمله یونیفورم و موتر پلیس و تسلیحات) استعفاء کرده اند. نکتهی جالب دیگر هم این که پولیسها هم باید دنبال کار برای خودشان بگردند، یعنی افراد در دانشکدههای عسکری، آموزش میبینند و مدرک پولیسی میگیرند و بعد دنبال بستهای بهاعلانرفتهی ادارههای پولیس در سراسر آمریکا میروند و بعد استخدام میشوند.
شاید برایتان سؤال پیش بیاید که خب FBI چیست؟ جواب این است که آمریکا برای جرایم سازمانیافته یا خاص سازمانهایی دارد، برای جرایم سازمانیافته و در مقیاس کشوری FBI وجود دارد و کارمندانش لباس شخصی هستند و کارکردش را میتوان مانند سازمان امنیت ملی افغانستان دانست. سازمانهایی مثل DEA یا پولیس دانشگاههای خصوصی نیز وجود دارد که حوزهی جغرافیایی یا حوزهی جرمی مخصوص خود را دارند.